Uriah Heep

Poikkeuksellisen suurta suosiota Suomessa jo vuosikymmeniä nauttinut brittibändi Uriah Heep saapuu 50-vuotisjuhlakiertueensa merkeissä ensi syksynä 2022 Suomeen konsertoimaan. Uriah Heep konsertoi Helsingin jäähallissa 17.11., Turun konserttitalossa 19.11. ja Oulun Madetojan salissa 20.11.2022.

 

Juhlakonsertti poikkeaa totutusta keikkakaavasta

Uriah Heepin 50-vuotisjuhlakonsertti on kattava läpileikkaus yhtyeen pitkään taipaleeseen hard rockin huipulla.

Yli kaksi ja puoli tuntia (!) väliaikoineen kestävässä juhlakonsertissa kuullaan yhtyeen uran kannalta merkittävimpien biisien koko arsenaali esikoisalbumilta tähän päivään. Konsertti poikkeaa Uriah Heepin totutusta keikkakaavasta siinä mielessä, että se ei ole vain huippuenerginen keikkatykitys, vaan harkitusti vetovoimaisen musiikin, mielenkiintoisten tarinoiden ja näyttävien visuaalisten efektien avulla yhtyeen historian kertova, konserttisaleihin räätälöity rock show.

Yhtyeen 50-vuotisjuhlakiertue starttaa keväällä 2022 Venäjältä, jonka jälkeen se nähdään Saksassa, Itävallassa, Ranskassa, Italiassa, Englannissa ja Tanskassa ja Suomessa. Kaiken kaikkiaan kiertue käsittää yli 40 konserttia.

 

Uriah Heepin alkutahdit iskettiin ilmoille kesäkuussa 1970 ja Suomessa yhtye nähtiin jo paria vuotta myöhemmin

 

  • Mennessämme studioon tekemään esikoisalbumiamme kokoonpanon nimi oli vielä Spice. Porukkaan kuuluivat silloin laulusolisti David Byron, basisti Paul Newton, rumpali Alex Napier, minä sekä viimeisenä mukaan tullut kosketinsoittaja Ken Hensley. Nimi kuitenkin muuttui managerimme Gerry Bronin aloitteesta. Niinpä kesäkuussa 1970 julkaistulla esikoisalbumilla ”Very ’Eavy… Very ’Umble” bändin nimi on Uriah Heep, mitä siis pidetään yhtyeen virallisena perustamisvuonna, yhtyeen alkuperäisjäsen, kitaristi Mick Box kertoo.

Jännän bändinimen ’Uriah Heep’ Gerry Bron lainasi Charles Dickensin kirjoittaman David Copperfield –romaanin ilkeältä kirjanpitäjähahmolta.

Esikoisalbumin ”Very ’Eavy… Very ’Umble” kanteen on kuvattu hämähäkinseittien peittämä David Byron.

 

 

Vain paria vuotta esikoisalbumin julkaisun jälkeen, kesällä 1972 Uriah Heep nähtiinkin jo Suomessa Ruisrockin pääesiintyjänä. Ruisrockin muita ulkomaisia festivaalivieraita kyseisenä kesänä olivat niin ikään brittiläiset Lindisfarne ja Osibisa sekä MC5 Yhdysvalloista.

 

Suomi on vuosien saatossa tullut Mick Boxille ja Uriah Heepille hyvin tutuksi.

  • En todellakaan muista montako kertaa olen Suomessa käynyt. 1970-luvun alussa tapahtuneen ensimmäisen Suomen vierailumme jälkeen olemme konsertoineet Suomessa kymmeniä kertoja. Viimeksi syksyllä 2019, Mick Box sanoo.
  • Suomalaiset ovat rokkikansaa, ja me olemme rokkibändi, joten kyseessähän on ylivertainen yhdistelmä. Meillä on aina yhtä mahtavaa, kun tulemme Suomeen. Suomalaiset ovat tosi lojaaleja faneja ja monista on vuosien varrella tullut hyviä ystäviä.

 

”Alkuaikojen elintavoilla meistä kukaan ei olisi enää elossa…”

Viiteenkymmeneen vuoteen mahtuu peräti 26 studioalbumia live- ja kokoelmalevyistä puhumattakaan. Esikoisalbumi ”Very ’Eavy… Very ’Umble” julkaistiin vuonna 1970 ja viimeisin ”Living the Dream” vuonna 2018. Levyjen yhteenlaskettu myyntimäärä ylittää 45 miljoonaa kappaletta.

 

Suurimmat ja toivotuimmat hitit löytyvät yhtyeen uran alkuajoilta: ”Gypsy”, ”Easy Livin’”, ”Look at Yourself”, ”July Morning”, ”Stealin’” ja tietysti ”Lady in Black”.

 

Uriah Heepin rivit ovat yhtyeen perustajiin kuulunutta Mick Boxia lukuun ottamatta muuttuneet moneen kertaan, mutta suosioon se ei ole vaikuttanut. Maailman ahkerimpien rock-yhtyeitten joukkoon kuuluva Uriah Heep levyttää ja kiertää maailmaa lähes kahdensadan keikan vuositahdilla. Yhä edelleen keikkailevista aikalaisista, brittirockin ikonisista hard rock -bändeistä voidaan Uriah Heepin ohella mainita esimerkiksi Jethro Tull, Yes ja Deep Purple, mutta eipä juuri muita.

 

  • Herään joka aamu onnellisena, että olen vielä elossa. Olen iloinen, että saan Uriah Heepin kanssa tehdä sitä mitä minä ja koko bändi rakastamme: tehdä musiikkia, konsertoida, tavata fanejamme ja nähdä maailmaa. Meillä on suuri intohimo musiikkia kohtaan, eikä se katoa mihinkään. Vanhoihin aikoihin verrattuna me emme kuitenkaan bailaa ihan samalla tavalla kuin joskus 70- ja 80-luvulla. Niillä elintavoilla kukaan meistä ei olisi enää elossa, Mick Box naurahtaa.

Uriah Heep vuosimallia 2019 soittaa kokoonpanossa: Mick Box – kitara & laulu, Bernie Shaw – laulu, Phil Lanzon – kosketinsoittimet, laulu, Russell Gilbrook – rummut, laulu ja Davey Rimmer – basso.

Liput:

Lippujen ennakkomyynti alkaa perjantaina 3. päivä joulukuuta 2021 kello 10.00.

Torstai 17. marraskuuta 2022 – Helsingin jäähalli

Lauantai 19. marraskuuta 2022 – Konserttitalo, Turku

Sunnuntai 20. marraskuuta 2022 – Madetojan Sali, Oulu

 

Helsinki: https://www.lippu.fi/event/name-14533300

Turku: https://www.lippu.fi/event/name-14533301

Oulu: https://www.lippu.fi/event/name-14535151

Kaikki konsertit alkavat kello 19.00. Konserteissa on väliaika. Konserteissa ei ole ikärajaa.

Tiedotus:

 

Lasse Norres, lasse@norres.fi

Konserttijärjestelyt:

RH Entertainment, www.rh-entertainment.fi