STAM1NA

Stam1nan Helsingin Jäähallin keikan vahvistukseksi Diablo

Metalliyhtye Stam1nan Helsingin Jäähallin Black Boxin keikan vahvuuteen on lisätty suomalainen metalliyhtye Diablo. Jäähallin lauteilla tullaan näkemään myös jo aikaisemmin julkistetut ruotsalainen Corroded sekä ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva hollantilainen Dear Mother. Konsertin lipunmyynti on parhaillaan käynnissä Ticketmasterissa.

Black Boxin jo vuonna 2018 loppuunmyynyt lemiläinen metalliyhtye Stam1na heittää tulevan syksyn ainoan Helsingin keikkansa Jäähallin Black Boxissa perjantaina marraskuun 3. päivä. Keikan vahvuuteen on nyt lisätty raskasta sointia, kunnianhimoisia sävellyksiä ja suomalaiskansallista mentaliteettia viljelevä metalliyhtye Diablo. Kalajoelta lähtöisin oleva ja sittemmin tamperelaistunut nelihenkinen bändi on tykittänyt ulos seitsemän albumia, joista kolme on saavuttanut ykköspaikan Suomen virallisella albumilistalla – mukaan lukien tuorein vuonna 2022 ilmestynyt “When All the Rivers Are Silent”. Stam1nalle Black Boxin keikka on osa syyskuun lopussa julkaistavan X-albumin saralla tehtävää kiertuetta.

Stam1na säveltää usein boksin ulkopuolelta, mutta esiinnymme tiukasti sisäpuolella! Syksyn kiertueesta tulee monella mittakaavalla yhtyeemme suurin ja näyttävin. Helsingin keikka tulee olemaan se isoin ja lesoin, yhtye kertoo.

STAM1NA
on yksi Suomen tunnetuimmista metalliyhtyeistä ja se on niittänyt mainetta myös ulkomailla. Yhtye on voittanut urallaan mm. viisi Emma-palkintoa ja saanut lukuisia kulta- ja platinalevyjä. Lemin oma metalliylpeys julkaisee uransa kymmenennen albumin ´X’ 29.9.2023.  Janne Joutsenniemen tuottamalta albumilta on jo ilmestynyt Vereen piirretty viiva -single, jonka voit kuunnella täältä. Tulevana syksynä Stam1nan yli 27 vuoden ura paketoidaan luettavaan muotoon, kun Like Kustannus julkaisee bändin historiikin. Ari Väntäsen kirjoittama Muistipalatsi julkaistaan 27. syyskuuta 2023. Kesän 2023 Stam1na keikkaillee festivaaleilla. Helsingin jäähallissa Stam1nalla on ollut aiemmin kaksi omaa keikkaa: loppuunmyyty Raja -albumin juhlakeikka Black Boxisa vuonna 2018 ja vuonna 2021 yhtye esiintyi jäähallissa Viimeinen Atlantis -juhlakeikan tiimoilta yli 4500 ihmiselle.

 

DIABLO on raskasta sointia, kunnianhimoisia sävellyksiä ja suomalaiskansallista mentaliteettia viljelevä metalliyhtye, joka on perustettu Kalajoella vuonna 1990. Yhtyeessä vaikuttavat laulaja-kitaristi Rainer Nygård, kitaristi Marko Utriainen, basisti Aadolf Virtanen ja rumpali Heikki Malmberg. Diablon edellinen albumi Mimic 47 ilmestyi tammikuussa 2006 ja nousi ilmestyessään suoraan Suomen albumilistan ykköseksi. Bändin viimeisin albumi “When All The Rivers Are Silent” julkaistiin vuonna 2022.

CORRODED on yksi Ruotsin suurimmista metallibändeistä. COAL-nimellä toimintansa aloittanut Corroded julkaisi esikoisalbuminsa Eleven Shades of Black vuonna 2009. Airbournen, Painin ja Avenged Sevenfoldin kanssa kiertänyt ruotsalaisyhtye on metallipiireissä tunnettu nimi ympäri Eurooppaa. Suomessakin jo aiemmin esiintynyt Corroded julkaisi toistaiseksi viimeisimmän albuminsa ’Bitter’ vuonna 2019.

DEAR MOTHER on hollantilaisen kitaristin Merel Bechtoldin ja tšekkiläisen laulajan David Pearin perustama yhtye, jonka johtoajatus on ollut tehdä ja soittaa kaksikon rakastamaa musiikkia ilman turhia musiikillisia raja-aitoja. Yhtye julkaisi jo kolme miljoonaa striimiä keränneen Bulletproof esikoisalbuminsa joukkorahoituksen turvin vuonna 2021. Dear Mother on toistaiseksi keikkaillut lähinnä Keski-Euroopassa, mutta tämän vuoden puolella yhtye on esiintynyt myös maailman suurimmalla heavy metal -risteilyllä, 70 000 Tons of Metal, USA:ssa. Marraskuinen Black Boxin keikka on viisihenkiseksi tänä vuonna kasvaneen Dear Motherin ensiesiintyminen Suomessa. Bändi on ilmoittanut julkaisevansa uuden EP:n vuoden 2024 aikana.

KONSERTTI:
Stam1na (FI)

+ supports Diablo (FI), Corroded (SE), Dear Mother (NL)

Pe 3.11.2023, Black Box, Helsingin Jäähalli
Ovet klo 17:30

LIPUT:
Liput nyt myynnissä Ticketmasterissa.
Palvelumaksuineen alkaen 52 euroa.

LISÄTIEDOT:
Live Nation Finland
promoottori: Niksu Väistö
tiedotus: Liekki Promotions / Nora Norrlin, nora.norrlin@liekkipromotion.com, p. 040 846 0116
media-akkreditointi: http://media.livenation.fi
Levy-yhtiö: Sakara Records
Stam1nan hastattelupyynnöt: KV Management / Katja Vauhkonen, katja@kvauhkonen.com, p.040 747 9933

www.stam1na.com
www.livenation.fi