FIRST AID KITIN ODOTETTU JÄÄHALLI-KONSERTTI TOTEUTUU TAMMIKUUSSA
To 24.1.2019 Helsinki, Jäähalli + support

Folk-musiikin voimaduo First Aid Kit tekee uransa toistaiseksi suurimman Suomen-konsertin alkuvuodesta, kun ruotsalaissiskokset nousevat Jäähallin lavalle torstaina 24. tammikuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin perjantaina 14. syyskuuta klo 11.00.

Roots- ja americana-perinteestä ammentavasta country-folkista sekä täydellisesti yhteen soivista herkistä harmonioistaan tunnettu First Aid Kit on onnistunut nousemaan tukholmalaisesta indie folk -duosta kansainväliseksi menestystarinaksi, joka raivaa tietä herkälle, mutta kantaaottavalle folk-musiikille valtavirran aallokossa.

Klara ja Johanna Söderbergin muodostama First Aid Kit on kerännyt lähes kymmenvuotisella urallaan sekä neljän pitkäsoiton ja kahden EP:n julkaisuhistoriallaan kriitikoiden arvostusta ympäri maailmaa. Vuonna 2015 yhtye listattiin Brit Awards -gaalassa viiden parhaan kansainvälisen yhtyeen joukkoon, ja se on palkittu uransa aikana niin Nordic Music Prizella kuin lukuisilla Grammis-pysteilläkin.

First Aid Kitin viimeisin albumi ”Ruins” ilmestyi tammikuussa ja yhtye on kiertänyt Eurooppaa levyn tiimoilta. Alkuvuodesta kaksikko tekee vain Pohjoismaat kattavan kiertueen, joka alkaa Helsingin Jäähallista. Lavalla yhtye kasvaa duosta viisihenkiseksi kokoonpanoksi, kun kitaristi-laulaja Klara Söderbergin ja basisti-laulaja-kosketinsoittaja Johanna Söderbergin musiikkia täydentävät rumpali, kosketinsoittaja ja pedal steel -kitaristi.